MOTOXPRESS 30

Test Jawa 300 v Indii, historie Yezdi, prototypy Jawa, závodní Jawa 175 OHV, skútr Jawa, ČZ 125 Trial, Böhmerland, muzeum motokol.

Číslo 30 je z poloviny věnováno návštěvě Indie, oslavám výročí 90 let Jawy v Dillí a testování nových indických motocyklů Jawa 300 ve městě Puna včetně rozhovoru s ředitelem Classic Legends, jejich výrobcem. Vydání obsahuje i kompletní historii Jawy a Yezdi v Indii od padesátých let až do uzavření původní továrny v Mysore v roce 1996.

Dalšími tématy jsou restaurování motocyklů, sběratelství a nově vybudované muzeum motokol, mopedů a kol s pomocným motorem s názvem Motory & Pedály v areálu zámku Nové Hrady u Litomyšle. Testy (s množstvím konkrétních informací): prototyp skútru Jawa 125 UŘ z roku 1964, silniční závodní Jawa 175 OHV z roku 1939, ČZ 125 Trial z roku 1966, prototyp nového českého motocyklu Böhmerland.

Celá encyklopedická příloha uprostřed časopisu je věnována motocyklům Yezdi a prototypům Jawa.

Vydání obsahuje především témata, která dříve nebyla nikde takto podrobně zpracována. Fotografie a informace o některých motocyklech a prototypech Jawa jsou zde zveřejněny vůbec poprvé.

Druhý rozvoz časopisu, který se nevyprodal při koronavirové uzávěře, končí až 19. července. Koupit jej můžete zde: http://bit.ly/3oV4lp8