Jawa oslavila 85 let výroby motocyklů

Cílová jízda do Týnce nad Sázavou 21. června

25.06.2014
Účast majitelů a sběratelů motocyklů Jawa byla početná a vše se odehrálo raději co nejdál od toho, co zbylo z areálu bývalé továrny.

Bylo to splnění očekávané povinnosti, sezvat majitele a sběratele motocyklů Jawa k výročí. Pozvánku k cílové jízdě do Týnce nad Sázavou na sobotu 21. června 2014 pro majitele motocyklů si samozřejmě nenechalo ujít mnoho příznivců značky Jawa. Výrobce uspořádal výstavu současné produkce ve vstupním vestibulu radnice, nabídl zkušební jízdy na nových motocyklech JAWA, bylo možné navštívit městské muzeum a hrad. Následovala spanilá jízda městem, pak po okruhu F. Branda a přesun k zámku Konopiště, návštěva JAWAMUZEA na Konopišti.
V pozvánce stálo: „Vzhledem k rozsáhlé rekonstrukci a revitalizaci výrobních prostor a technologií ve společnosti JAWA Moto spol. s r. o. nebude návštěva výrobních prostor společnosti při této akci možná.“
Však také! Kde jsou ty časy, kdy jen nebylo čím se chlubit! Staré výrobní budovy, které léta pustly, jsou nyní srovnávány se zemí a areál i jeho okolí působí značně nepřívětivě. Věřme, že „rozsáhlou rekonstrukcí a revitalizací výrobních prostor“ jsou míněny nejen investice destrukčního charakteru.