SKÚTRY

Piaggio Liberty 125

Jsem dávným propagátorem jednostopých užitkových vozidel – skútrů, a tentokrát jsem si opravdu smlsnul. V posledních listopadových dnech jsem se stavil u dovozce Piaggio dohodnout zapůjčení italského pošťáckého skútru s tím, že sezóna skútrů nekončí s motocykly, je omezena až sněhem, a že je tedy pořád vhodný čas pro test služebníka na dvou kolech.

Piaggio Zip 50 a Aprilia Scarabeo 200 NET

Od roku 2011 přesídlilo zastoupení pro českou republiku značek Piaggio, Gilera a Vespa do firmy A-Spirit, která tak jako český výhradní dovozce Aprilia a Moto Guzzi rozšířila svůj italský sortiment. Tento článek je tedy nejen testem, ale zároveň malým nahlédnutím do široké nabídky italských skútrů, které se od letoška soustředily pod jednou střechou a jsou pochopitelně nabízeny celou sítí českých prodejců.

Honda SW-T600

Máme tu v testu jeden přežitek od Hondy… co o něm tak napsat? Že v roce 2011 oslavil desetileté výročí svého vzniku? To výročí a pár dalších okolností mi přihrály k tomu, abych nabil hlaveň ostrými. Jak je to vlastně s maxiskútry? Stanou se přežitkem?

Yuki Hawk II

Skútr, který se dá z kopce přetočit na 110 km/hod, po rovině jede stovkou a do mírného stoupání devadesát, to už dnes není nic zvláštního. Ale výkonová křivka čtyřtaktu v tomto případě umožní i jízdu se spolujezdcem ve stoupání rychlostí přes osmdesát, a to už je jinačí kafe. Skútr Yuki Hawk II je jednoznačně předním reprezentantem nové generace kvalitních čínských jednostopých vozidel

Honda SH 125

Tvrdá konkurence nutí k používání lepších materiálů a technologií