TECHNIKA

Birotační motor

Celým názvem „Birotační pístový spalovací motor“ je aktuální český konstrukční projekt s právě probíhajícím patentovým řízením. Stále se u nás najdou chytré hlavy a je škoda, že se náš stát tak málo stará o podporu lidí, kteří se snaží svoji myšlenku dotáhnout ke hmatatelnému výsledku i za cenu značného snížení životního komfortu.

Lepení kovů

Nejen při opravách moderních motocyklů, ale i při restaurování historicky cenných unikátů bývá vhodné posoudit všechny dostupné technologické možnosti a s ohledem na věk a budoucí využití stroje pak vybrat pro řešení konkrétního problému tu optimální.

Kleště knipex

V loňském roce jsem si na stránkách pro motorkáře všiml propagace kleští Knipex Cobra, což mě poměrně překvapilo. Vím o jiných kleštích, pro montáže určitě mnohem vhodnějších. Nesou také značku Knipex.

Motomax radí

Motocykl byl zakoupen v motobazaru s tím, že je v perfektní stavu. Prodavač budoucího majitele ubezpečil, že pokuřování z výfuku je u čtyřtaktního motocyklu přece zcela normální věc. Proběhla koupě, nový majitel nasedl na svůj motocykl a vyrazil.

Oleje Silkolene

Mazání není věda, jsou jen nutné informace