Pilníkovo pozdní odpoledne 2014

Pilníkovo pozdní odpoledne 2014

07.07.2014
Již podeváté připravil Petr "Pilník" Pilát pro všechny fanoušky freestyle motokrosu parádní akci.

O tuto už tradiční show je každoročně velký zájem, takže po příjezdu do Čerčan s menším zpožděním jsme se do areálu tak tak protáhli davem diváků. Zrovna začínaly první skoky. Kluci využili skvělého počasí a předváděli jak se tento sport pořád zlepšuje, a že je opravdu hodně baví. Celkem pět českých jezdců: Petr Pilát, Zdeněk Fusek, Ondřej "Čert" Záruba, Tomáš Lysáček, Filip Podmol a čtyři Italové: Massimo Bianconcini, Kevin Ferrari, Davide Rossi a Matteo Botteon ukazovali ve vzduchu parádní triky a sklízeli za ně zaslouženou reakci nadšeného publika. Mezi jednotlivými jízdami mohli návštěvníci shlédnout doprovodný program, třeba ukázku thajského boxu a veselých skoků na trampolíně, zazpíval Pavel Vohnout z Maxim Turbulenc a podívat se přišel i Daniel Landa.
Za zmínku stojí určitě neotřelý a vtipný komentář freestylových kousků Petrova kamaráda Tomáše Novotného. "Každý ten trik má své anglické jméno, ale já je vůbec neznám, poznám jen backflip," přiznal se do mikrofonu hned v úvodu. "Tak já si vymyslím nějaké české," doplnil. A pak už z repráků zněla slova jako rozhoďnožka, vrtiprdka, mrzáček nebo třeba natrženej pytlík. Občas Tomáš poznamenal už jen: "To bylo hustý!" Lidé se bavili a o to šlo hlavně.
“Bylo to super, vyšlo počasí, přišla spousta lidí, nikdo se nezranil, takže velká spokojenost.” nechal se slyšet organizátor akce Petr Pilát. Přejeme mu a všem ostatním jezdcům hodně úspěchů v letošní sezoně a už se těšíme na jubilejní desátý ročník.