Vyšla kniha MOTOCYKLY moje láska

MOTOCYKLY moje láska

06.01.2015
Vyšla zajímavá kniha o české značce FGR, která bodovala i v mistrovství světa silničních motocyklů.

Kniha o životní pouti Miroslava Felgra, sepsaná Jiřím Wohlmuthem, se zlehka probírá tím, co Miroslava Felgra motivovalo a čím žil – silničními závody na ústeckoorlicku. Následuje chronologický průřez stopětadvacítkami, které se účastnily mistrovství světa a logický i šílený závěr podnikavého nadšence – stavba vlastní, celé české stopětadvacítky, která by se jednou na startovní rošt MS snad mohla postavit.
Léta 2003 až 2011 přinesla mnoho zkušeností, vavřínů i pádů. Bylo postaveno mnoho motorů i podvozků, stájí FGR prošla řada nadějných závodníků a v roce 2012 se stroj FGR skutečně postavil na startovní rošt třídy MOTO3 MS. Dlouhá kapitola knihy popisuje následující všestranně náročnou sezónu, dobrodružství, jaké u nás nemá obdoby.
Miroslav Felgr si tak splnil velký sen, kterým korunoval svá předchozí léta, kdy byl nejen fanouškem silničních závodů, ale i závodníkem a mechanikem.
Kniha se zmiňuje také o další, neméně ambiciózní aktivitě značky, o stavbě dvouapůllitrového cestovního šestiválce FGR MIDALU, který již má v podobě prototypu za sebou homologaci. Jeho první šestikusová série je ve výrobě a připravuje se pro movité nadšence. Bylo třeba najet mnoho testovacích kilometrů, ale především právě závodění a účast značky v mistrovství světa bylo tím, co časově značně posunulo tento smělý projekt.

Nakonec statistika FGR 2003 - 2014:
12 sezón
144 závodů
75 pódiových umístění
33 vítězství
4 tituly
10 bodů v klasifikaci MS značek 2012