Derbi Mulhacen Café 125 - 2008

- Vyšlo v čísle 20
Značka Derbi má dobrý zvuk v kategoriích maloobsahových motocyklů od jejich modelů pro cestu do školy až po silniční závody. Model Mulhacen Café 125 z roku 2008 obohatil nabídku stopětadvacítek o stroj, který je už na pohled sympatický v mnoha ohledech. Ze stavby barevně zvýrazněného zdvojeného rámu z ocelových trubek je jasně cítit záměr splnit požadavky na lehkost i maximální tuhost podvozku.

Tomu také odpovídá odlitek zadní kyvné vidlice a model Café 2008 dostal navíc i kvalitní obrácenou přední vidlici, sportovní kola z lehké slitiny a radiálně uchycenou přední brzdu s lehoučkým, filigránsky prořezaným kotoučem o průměru 300mm.
Stejně tak i kapalinou chlazený motor se čtyřventilovým rozvodem 2xOHC a s výkonem 15 koní patří k tomu nejlepšímu, co se v této kategorii nabízí. Na průběhu kroutícího momentu je poznat, že motor má na víc a jeho výkon je pro řidičská oprávnění A1 redukovaný z původních dvaceti koní.
Stavbou podvozku se Mulhacen Café 125 řadí do současné nejoblíbenější kategorie naked bikes, motocyklů do města a pro volný čas, s proporcemi a geometrií podvozku odvozenými od sportovních supermotardů a s designem inspirovaným motocykly s větším obsahem motoru. Na rozdíl od prvního modelu Derbi Mulhacen Café 125, prodávaného od roku 2007, je vylepšený model Café 2008 lakován skutečně v barvě kávy.